13
Съб, Юли
19 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Кметът арх. Анастас Карчев преряза лентата

Като чисто нова изглежда улица „Д-р Петър Берон“ в свиленградския квартал „ Капитан Петко войвода“, по-известен като „Гарата“.

Тези дни приключи асфалтирането й, поставени са тротоари, хоризонтална и вертикална маркировка. Ремонтът продължи три месеца, като от днес движението по нея вече е възстановено.

Години наред дългата 347 метра отсечка, водеща до митническото бюро, бе истински кошмар за преминаващите по нея тежкотоварни автомобили. По осеяната с ровове улица средно на ден се движеха 70-80 тира за обмитяване на превозваните от тях стоки. Изкъртени брони, спукани гуми бе честа гледка тук. Това предизвикваше справедливия гняв и на шофьорите, и на спедиторите. 

Най-после през ноември миналата година правителството даде 523 890 лева целева субсидия на община Свиленград за реновирането й. Средствата бяха отпуснати по проект на общината. Отзивите на първите шофьори, преминали по новата улица, са на задоволство и облекчение. Облекчение е и за живеещите в тази част на квартала жители.

Днес подновената отсечка бе официално открита, като лентата преряза кметът на община Свиленград арх. Анастас Карчев. „Това е добър пример как община и държава може да работим заедно“ - каза той. - „Преди три години по време на предизборната кампания имах среща с жителите на квартала, на която ми поставиха проблемите, свързани с тази улица, окаяното състояние на училището и читалището, парка. Първите три проблема ги решихме, сега решаваме четвъртия – да се направят тротоарите в квартала.“

След приветствието на градоначалника гости и жители на квартала се хванаха на празнично хоро.