17
Пон, Юни
25 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

С допълнителни количества дървесина ще бъде задоволена на сто процента необходимостта от дърва за огрев за жителите на общината.

Всички хора – както от селата, така и от Свиленград, които са подали молби в Общинската администрация, ще получат по 5 куб. м дърва на цена 66 лева без стойността на транспорта.

Решение на проблема с недостига на дърва за осигуряването на всички нуждаещи се намериха днес кметът арх.Анастас Карчев и директорът на Държавно горско стопанство–Свиленград инж.Михаил Михайлов. Горското стопанство ще окомплектова допълнителни 1600 куб. м дървесина от държавния горски фонд. От своя страна общината се ангажира да осигури от общинския горски фонд още 800 куб. м дърва. Това трябва да стане с решение на Общинския съвет на извънредна сесия следващата седмица.

Общо 787 молби за дърва за огрев бяха подадени в Общинска администрация - Свиленград. Горското стопанство вече започна добива на дървесината. Очакванията са до края на месец септември хората да са готови за новия отоплителен сезон.