Общество
Инструменти
Шрифт
Повече от месец, след като „Старият мост“ излезе с информация кой ще оглави свиленградската полиция, Красен Текелиев най-сетне пое ръководството на РПУ-то. В понеделник той започна работа на новата си длъжност. Както вестникът писа още в началото на октомври, Текелиев бе номиниран за поста и се очакваше заповедта му да бъде подписана в скоро време. Министерската депеша обаче закъсня и едва сега той пое ръководството.

Сбъдна се и другата тогавашна прогноза на „Старият мост“ – че досегашният шеф на РПУ-то Димитър Марков ще се върне на предишния си пост в полицейския участък в Любимец, откъдето дойде през 2007 г.

Новият началник на полицията Красен Текелиев е на 41 години, родом от Свиленград. Завършил е ЕСПУ – СПТУ „Петър Ангелов“ в родния си град, а през 1990 г. се дипломира във ВНВУ „Васил Левски“, профил „Гранични войски“. Гражданската му специалност е „Двигатели с вътрешно горене“.  Още същата година влиза в системата на МВР и 11 години служи в РГС – Любимец. От 2001 г. насам работи в сектор „Борба с организираната престъпност“ към РДВР – Хасково до 16 ноември т. г., когато е назначен за временно изпълняващ длъжността началник на РПУ – Свиленград. Семеен, с две деца.

Пред „Старият мост“ Текелиев бе лаконичен, че основната му задача ще е да подобри работата в полицията и смята, че има достатъчно опит и е подготвен за тази длъжност. За персонални и други промени е рано още да се говори, каза още той и подчерта необходимостта от назначаването на заместник-началник в РПУ-то.

СМ