24
Сря, Юли
35 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

За 9 месеца екипът на Веселина Господинова е разкрил над 1,5 млн. лв. допълнителни данъци за бюджета. Нейна ревизия е презентирана пред делегация от чуждестранни експерти

 

Свиленградчанката Веселина Господинова бе избрана за „Служител на годината“ в отдел „Контрол“ на териториалната дирекция на НАП в Хасково. Номинацията е по случай професионалния празник на данъчната администрация – 16 ноември, свързан с деня на Св. Матей, който е първият светец, събирал данъци и мита. Заедно с още двама служители, определени за първенци в своите отдели, нашенката бе официално наградена от директора на НАП-Хасково Илчо Илчев на тържество в петък.

В момента Веселина Господинова е ревизор и ръководител на екип в отдел „Контрол“. Тя е избрана за служител на годината заради постигнатите високи резултати. За първите 9 месеца на тази година екипът й е извършил 43 ревизии и е разкрил 1 566 297 лева допълнителни данъци и осигуровки за бюджета. Поверявани са й сложни казуси и ревизии на фирми от рискови за региона браншове. Включвана е в националните акции на НАП за проверки на лица, взимали необичайно големи заеми, както и на притежатели на скъпи автомобили. Изпращана е на трудни ревизии извън обхвата на НАП-Хасково, а именно в Пловдив. Нейна ревизия беше презентирана през месец октомври тази година пред делегация от чуждестранни данъчни експерти от държави - членки на Европейския съюз, които гостуваха в НАП-Хасково по линия на програма "Фискалис 2013".

Топревизорката има 15-годишен стаж в данъчната система. Започва кариерата си през 1994 г. в служба „Акцизи“. През 2000 г. постъпва в отдел „Контрол“. В Данъчно подразделение - Свиленград работи като данъчен инспектор и ръководител екип, от 2004 година е данъчен инспектор в ТДД Хасково, а след 2006-та - инспектор по приходите и ръководител на екип в НАП-Хасково. Семейна е с едно дете.

За работата си Веселина Господинова казва, че я обича изключително, въпреки че е натоварена и напрегната. Не се притеснява за сигурността си, макар да работи в най-рисковия отдел - "Контрол", защото изпълнява задълженията си законосъобразно и съвестно. Трудно й е единствено, когато трябва да съобщи голямо задължение на клиент.

Елена МИХАЛЕВА