17
Сря, Апр
26 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Дванадесетокласникът от свиленградското СУ "Д-р Петър Берон" Михаил Михайлов спечели първото място в Националното състезание по информационни технологии на тема „COVID 19 - предизвикателство и решения“.

Нашият ученик завоюва приза в категория „3 D моделиране“ с проекта си „Класна стая в условията на Ковид пандемия“. Първото място дава възможност на Михаил да бъде записан без приемен изпит в един от престижните университети в страната в специалност, свързана с информационните технологии. "Желаем му още много успехи в науката. Поздрави и за неговите учители по информационни технологии - Димитрина Николова и Виолета Славова", споделиха от СУ "Д-р Петър Берон".

На страницата си в социната мрежа Фейсбук от школото се похвалиха и с още един успех на свой дванадесетокласник. Георги Костадинов се класира на първо място на областния кръг на олимпиадата по География и Икономика. Той успя да изкара 165 точки от 200 възможни. Благодарение на отличното си представяне Георги ще защити името на училището си на национално ниво. От ръководството на СУ "Д-р Петър Берон" поздравиха Георги и учителката му по география Кремена Кърчева, като пожелаха отлично представяне и в последния кръг на олимпиадата.