19
Сря, Юни
27 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Конкурсът „Рецептите на баба“ се провежда ежегодно от 2009 г. насам със съдействието на Националния дворец на децата в София и е част от Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците на Министерството на образованието и науката. 

ФОНДАЦИЯ „ПАЗИТЕЛ НА ТРАДИЦИЯТА-ПАЗИТЕЛИТЕ“ взе решение да дари за благотворителни цели 200 рисунки от архивния фонд на Националния конкурс за детска рисунка, литературна творба и автентична регионална рецепта на кулинарна тема "Рецептите на баба", организиран от Фондацията в продължение на вече 14 години.

Фондация „Пазител на традицията – Пазителите” има за основна цел да работи за съхраняването на традициите на българските занаяти, фолклор, кулинария, както и за опазването на българското наследство и духовния потенциал на нацията.   Събраните през годините детски рисунки са изключително богатство и отразяват съхранението и предаването на българските традиции през поколенията.

Към момента четири значими и ценни за обществото организации ще получат дарение от прекрасните детски рисунки, участвали в конкурса „Рецептите на баба“. Сред организациите са: Академия КИТ, Сдружение „Възрожденско училище „Аз съм Българче“, Фондация „Искам бебе“, Фондация Можем Заедно.

Остават няколко дни до края на тазгодишното издание на конкурса „Рецептите на баба“, който приключва на 27 март. Информация за конкурса може да бъде намерена на интернет страницата https://pazitelntraadiciite. и на страницата на конкурса във Фейсбук – „Рецептите на баба” https://www.facebook.com/