18
Чет, Юли
34 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Росица Христова, директор на ДСП-Свиленград: За доброто граници няма

Гранични служители от Румъния, които са командировани в Свиленград от „Фронтекс“, за да пазят границата, зарадваха предколедно 22 деца в риск. За чудесната инициатива съобщи лично пред „Старият мост“ директорът на Дирекция „Социално подпомагане“ (ДСП) в Свиленград Росица Христова.

Преди около две седмици граничари от северната ни съседка се свързали с нея и поискали списък с нуждаещи се деца, които да зарадват с подаръци за Коледа. Христова и служители от отдела „Закрила на детето“ веднага се отзовали на молбата. Те посочили 22 имена на настанени в приемни семейства, с увреждания или без родители от различни възрасти и пол. На 22 декември подаръците били предоставени в Социалната служба и веднага след това раздадени на децата. Пакетите на обща стойност 1 300 лева съдържали различни изненади – раници, ръкавици, настолни игри, лакомства и други, съобразени с възрастта на получателя си.

Искам най-искрено от мое и от името на целия ми екип да благодаря на дарителите, сподели Росица Христова. Тези хора по празниците ще са далече от семействата си, за да пазят границата, но за пореден път се убедих, че за доброто граници няма, каза още директорът на ДСП-Свиленград.

„Коледа е празник на сърцето. Коледа е еуфория, смях и мили думи. Коледа е не само дата, но и състояние на духа. Топли мигове и жестове от човек към човек. Благодарна съм, че със съдействието на тези гранични служители още веднъж имахме възможността да видим радостта на децата, отразена в очите им. Благодаря, че с милия си жест поднесоха не само подаръци, но и положителни емоции, които споделихме заедно. Желая им здраве, щастие и да не спират да вярват в доброто“, допълни Росица Христова.

Диляна ЦВЕТКОВА