21
Нед, Апр
26 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Истински коледен дух и весело празнично настроение създадоха ученици и учители от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий" в центъра на с. Малко градище.

Причината за носещия се аромат на канела, шоколад, карамел, топли питки и банички, придружени с хубава народна музика, бе провеждането на традиционния благотворителен коледен базар на училището. Той се състоя на 17.12.2021 г., а за трета поредна година педагогическият и непедагогическият персонал, заедно с всички ученици от училището, се включиха в неговата подготовка.

За по-малко от месец те изработиха различни коледни сувенири от природни материали, картички, декоративна украса, сладки и солени деликатеси, които с огромна радост предлагаха на купувачите.

Освен кулинарни изкушения, учениците от училището подготвиха и празнична програма, с която да зарадват своите благодетели.

В каузата се включиха и малките танцьори от ТС „Сакарче“ към НЧ „Братолюбие-1884“, които поздравиха жителите на селото с няколко народни танца.

Събрана бе сумата от 520 лева, която ще бъде използвана за осъществяване на различни ученически инициативи и подпомагане на работата на учениците по извънкласните дейности.

 

Снимки: ОУ „Св. св. Кирил и Методий“

Текст: Диана Атанасова