22
Пон, Юли
41 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Община Свиленград е готова за зимното почистване, проведена е обществена поръчка и е избран изпълнител, с който е сключен  договор. Това съобщи пиарката на местната администрация Калина Райкова, потърсена от „Старият мост“ за информация.

За подробности тя насочи вестника към Централизираната автоматизирана електронна система към сайта на Агенцията за обществени поръчки, където били публикувани всички документи по процедурата.

Видно от Интернет страницата на Агенцията, услугата „Зимно поддържане, снегопочистване и опесъчаване на общинската пътна мрежа на територията на Община Свиленград през зимен сезон 2021 г. – 2022 г.” е на прогнозна стойност 180 000 лв. с ДДС. Срокът за изпълнение е от 21 октомври 2021 г. до 30 април 2022 г.

Включени са 90, 300 км от общинската пътна мрежа и улиците в населените места на територията на Община Свиленград. Целта на обществената поръчка е „Осигуряване на нормална проходимост по поддържаната общинска пътна мрежа, с приоритети във времето от 07:00 часа до 09:00 часа и от 17:00 до 19:00 часа“, става ясно от документите.

За изпълнител на поръчката е избран единственият, подал оферта – хасковското ЕООД „Арис“.

98 635 лв. пък отдели община Любимец за снегопочистване и обезопасяване срещу хлъзгане на общински пътища на територията на общината Любимец и на републиканските пътища в границите на града през наближаващия зимен сезон. Общинската пътна мрежа има обща дължина 35,9 км, а републиканските пътища в границите на град Любимец са около 5 км.

СМ