30
Чет, Май
17 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Емма Ангелова тества предизвикателствата, пред които са изправени състезателите в известното предаване по NOVA

Свиленградчанката Емма Ангелова е част от екипа на известното риалити предаване „Игри на волята“, което се излъчва всяка делнична вечер по националната телевизия NOVA. „Винаги съм мечтала да съм част от екипа на телевизионно предаване и в един момент се случи. Озовах се на правилното място с правилните хора, които ми помогнаха да сбъдна мечтата си“, сподели Емма пред „Старият мост“.

С режисьорите на предаването я свързал приятелят й Пепо Кирилов-Каспър, който също е част от екипа на „Игри на волята“. Свиленградчанката се явила на интервю и била одобрена без никакви колебания от мениджърите. Първоначално длъжността й била на помощник-организатор. Отговаряла за това да няма външни лица на снимачния терен, които да пречат на работния процес. Впоследствие колегите й разбрали, че е бивша гимнастичка (11 години Емма тренира спортна гимнастика), както и че е кандидатствала за участие в „Игри на волята“ в предишен сезон. „Тогава към мен беше отправено предложение за още една работна позиция, а именно каскадьор-тестер на игрите, тоест аз бях човекът, който тества игрите преди участниците. Видите ли човече в черни дрехи да минава по препятствията – е, това съм аз“, споделя Емма.

„По време на снимачния процес имаше доста моменти, в които и ние, целият екип, бяхме като участници в “Игри на волята”, заради атмосферните условия и обемът от работа , било то физическа или мисловна, който трябваше да извършим, така че се припознаваме понякога и като участници“, разказа още тя. На наш въпрос дали е вярно това, което се говори между зрителите - че всичко в предаването е нагласено и победителят е определен отдавна, тя категорично заяви, че не е така. „Това, което аз мога да кажа е, че нещата не вървят по точно определен начин или сценарии, а се опитваме да се адаптираме към различните ситуации от гледна точка на това , кои участници са номинирани и какви са техните възможности. Както и това, че никога не можем да предопределим финала на дадена битка. Ние я създаваме, тестваме я, но когато участниците стъпят на арената, всичко зависи от тях. Ставали сме свидетели на всякакви обрати поради самите участници, метеорологични условия и голяма доза късмет, дори самите ние не можехме да повярваме на това , което виждахме на моменти“, сподели Емма.

По думите й имало участници, заслужаващи да бъдат в предаването и такива, които - не. На нея дори понякога й се искало нещата да са нагласени, защото самата тя имала фаворити, но вече били отпаднали. „Хората могат да казват много неща и ще продължават да го правят, което разбира се е тяхно право, а колко е достоверно, е друг въпрос“, подчерта свиленградчанката.

Финалът на „Игри на волята“ е на 3-ти декември, но Емма вече участва и в нов проект, който по думите й е нещо съвсем ново за България. Организиран и измислен е от екипа на “DA Studios” и по-конкретно по идея на Пепо Кирилов-Каспър и Петър Симов. „Става въпрос за “Escape DA mall” или преведено на български “Избягай от мола”. Това се случва на принципа на ескейп стаите. Решаваш различни задачи, загадки , играеш игри, преминаваш през препятствия, които те водят постепенно до “бягството”. Скоро ще бъде излъчено в YouTube каналът на “DAstudios” , начело на който е Тото от група СкандаУ, и ще мога да разкрия и повече подробности. Но ви уверявам – не бихте искали да пропуснете нещо толкова вълнуващо“, разкрива Емма.

Диляна ЦВЕТКОВА

Снимки: „Montero Sudio"