29
Сря, Май
16 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Редица медии тиражираха публикацията на „Старият мост“. Деца от Свиленград готвят коледна изненада за оздравелия от тежка болест Добромир

Истинска вълна от състрадание, съпричастност и благотворителност предизвика публикуваната от в. „Старият мост“ история за пусната в р. Марица преди 6 години бутилка с писмо - зов за помощ за болно дете.

Статията бе тиражирана от редица национални и местни медии и развълнува много българи.

Семейството на третокласника от свиленградското СУ „Д-р Петър Берон“ Ивелин Георгиев, който намери бутилката, се готви да посети вече оздравелия Добромир от чирпанското село Мирово и да му занесе коледни подаръци.

Изненади за Коледа готвят за момчето и съучениците на Ивелин.

„Отделихме един час на класа за тази история. Моите ученици са доволни от развоя й, щастливи са от добрия изход, съпреживяват – разказа класната ръководителка Елена Вълкова. - Може би тайничко в себе си искат да са били на мястото на Ивелин, който иначе е много скромно дете и изобщо не се възгордя. Аз още от първи клас ги уча да си помагат един на друг, да са съпричастни с болката и нещастието на другия. Решихме заедно с децата и родителите да направим малък подарък на Добромир и да го зарадваме за Коледа. В касата на родителския комитет има събрана известна сума, с която може да се помогне. Тези пари са дарени от родителите, тъй като аз предпочетох да не получавам цветя и подаръци за празниците, а средствата да се събират за класа“, сподели Вълкова.

СМ