Общество
Инструменти
Шрифт

Редица медии тиражираха публикацията на „Старият мост“. Деца от Свиленград готвят коледна изненада за оздравелия от тежка болест Добромир

Истинска вълна от състрадание, съпричастност и благотворителност предизвика публикуваната от в. „Старият мост“ история за пусната в р. Марица преди 6 години бутилка с писмо - зов за помощ за болно дете.

Статията бе тиражирана от редица национални и местни медии и развълнува много българи.

Семейството на третокласника от свиленградското СУ „Д-р Петър Берон“ Ивелин Георгиев, който намери бутилката, се готви да посети вече оздравелия Добромир от чирпанското село Мирово и да му занесе коледни подаръци.

Изненади за Коледа готвят за момчето и съучениците на Ивелин.

„Отделихме един час на класа за тази история. Моите ученици са доволни от развоя й, щастливи са от добрия изход, съпреживяват – разказа класната ръководителка Елена Вълкова. - Може би тайничко в себе си искат да са били на мястото на Ивелин, който иначе е много скромно дете и изобщо не се възгордя. Аз още от първи клас ги уча да си помагат един на друг, да са съпричастни с болката и нещастието на другия. Решихме заедно с децата и родителите да направим малък подарък на Добромир и да го зарадваме за Коледа. В касата на родителския комитет има събрана известна сума, с която може да се помогне. Тези пари са дарени от родителите, тъй като аз предпочетох да не получавам цветя и подаръци за празниците, а средствата да се събират за класа“, сподели Вълкова.

СМ