27
Пон, Май
19 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

По повод Европейската седмица за намаляване на отпадъците (ЕСНО), която през тази година ще се проведе от 20 до 28 ноември, РИОСВ- Хасково организира инициатива „Коледна украса от отпадъчни материали“.

Предвид големия интерес, през последните години инициативата се превърна в традиционна за децата в региона. В нея могат да участват всички деца и ученици от областите Хасково и Кърджали. За целта е необходимо да изработят коледна украса- сувенири, играчки, гирлянди и др. от отпадъчни материали- пластмаса, стъкло, метал, хартия и др. Предвид епидемичната обстановка, инициативата ще се проведе изцяло онлайн. След като изработят (индивидуално или групово) своите коледни украси, участниците следва да ги снимат (до 3 бр. снимки) и изпратят от 1 до 28 ноември вкл. на е-поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. Всяка творба трябва да бъде придружена с информация за име на участника, детската градина или училището, и описание на използваните материали.

Образователната екоинициатива цели да покаже на подрастващите една от многото възможности, чрез които може да се предаде живот на отпадъците от ежедневието и домакинството, превръщайки ги в красиви предмети с които да украсят своите коледни елхи.

Снимките на всички коледни изобретения ще бъдат публикувани във Фейсбук страницата на РИОСВ Хасково по реда на получаването им. Посетителите на страницата ще могат да гласуват с харесване под всяка една от снимките на творбите до 28.11 вкл. Инициативата няма състезателен характер, но тази година са предвидени награда на публиката и награда на РИОСВ- Хасково, както и грамоти за най-активно участващите детски градини, екоклубове и училища.

РИОСВ- Хасково кани всички училища, детски градини, НПО, общини, фирми и граждани на територията на областите Хасково и Кърджали, да се включат в ЕСНО с подходящи инициативи и събития за по-чиста околна среда!

Европейската седмица за намаляване на отпадъците (EWWR) е най-голямата кампания за повишаване на осведомеността относно предотвратяването на отпадъците в Европа. Провежда се през предпоследната или последната седмица на ноември. Водени от местни и регионални публични власти, инициативата обединява всички други участници - граждани, училища, неправителствени организации, сдружения, които организират дейности за повишаване на осведомеността относно намаляването на отпадъците.