18
Чет, Апр
26 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Бопаджия поема РПУ-Свиленград. Досегашният началник се връща в участъка в Любимец

Шефът на РПУ-Свиленград Димитър Марков ще бъде сменен, научи „Старият мост“ от достоверни източници. Тукашната полиция ще оглави Красен Текелиев от Свиленград. Той има повече от 10 години стаж в системата на МВР. В момента е служител на звеното за борба с организираната престъпност. Междувпрочем и новият шеф на Областната дирекция на МВР в Хасково Петьо Петров също е бопаджия. Преди да заеме поста той е бил началник на регионалното звено БОП.

Досегашният шеф на РПУ-то Димитър Марков пък ще се върне на предишния си пост – началник на полицейския участък в Любимец, откъдето дойде през 2007 г. Очаква се рокадата да се извърши до 1-2 седмици. Въпреки неколкократните ни опити не успяхме да се свържем с регионалния пресцентър на МВР в Хасково.

Редовно, след като нов началник поеме Областната дирекция на МВР, се извършват смени и на шефовете по места. Сега се очаква промени да има и в други РПУ-та в Хасковска област, като тукашното най-вероятно ще бъде първото.

Димитър Марков е най-младият шеф в историята на свиленградското полицейско управление. Когато пое поста от Николай Сапунджиев през 2007 г. той бе 35-годишен. Работи в системата на МВР от 1994 г.

СМ