14
Нед, Апр
13 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Районната избирателна комисия /РИК/ в Хасково прие график за обучение със специализирани устройства за машинно гласуване.

Предоставените на РИК шест демо машини за гласуване ще се ползват за разяснителни кампании във всички общини на Хасковска област. За целите на разяснителната кампания всяко упълномощено лице от съответната община ще бъде обучено за работа при получаване на машината.

Според приетия график в Свиленградската община избирателите ще могат да се обучават от 28-и до 31 октомври, а в Любимецката - от 1-ви до 5 ноември.

Първия ден – 28.10. 2021 г. - ще премине курсът в селата Капитан Андреево, Момково и Студена. Следващите три дни машината ще е в Свиленград, в помещение до сладкарница „Парапина“. От 10.00 до 17.30 е времето, през което желаещите могат да пробват как се гласува.

В Любимец машината ще бъде поставена във фоайето на НЧ „Братолюбие“.

Тренировъчните устройства няма да се използват на изборите за президент и вицепрезидент и за парламент на 14 ноември, а са предназначени единствено за обучението на избирателите за машинно гласуване, се пояснява в решението на РИК.

Снимка: Архив „Старият мост“