20
Чет, Юни
28 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

По молба на „Социално подпомагане“ от общината в Свиленград са обещали да настанят в апартамент бедстващите хора

Вече близо една година семейството на Мария и Петър Вълчеви от Свиленград живее в лекия си автомобил на улицата.

Двамата имат един син – Стефан, който е на 20 години и е с увреждания с 80% трайно намалена работоспособност. Диагнозата на младия мъж е „умствена изостаналост“.

Тримата години наред живеят в различни квартири в Свиленград. Последният им адрес е бил на ул.“Стара планина“, но собствениците са продали имота и се наложило Вълчеви да напуснат.

Мария и Петър са безработни и от м. юни т. г. са регистрирани в Бюрото по труда. Синът им получава по Закона за хората с увреждания месечна добавка в размерна 55, 35 лв.

Петър е родом от с. Щит, но родната му къща там е негодна за живеене.

С решение на тежкия социален проблем се е заела Росица Христова, директор на Дирекция „Социално подпомагане“ в Свиленград, която се е обърнала към кмета арх. Анастас Карчев за съдействие. Градоначалникът откликнал и въпросът е поставен пред Общинския съвет, който е гласувал на семейството да бъде предоставено общинско жилище.

Така до края на месец септември тримата ще бъдат настанени в едностаен апартамент от 41, 51 кв. м в кв. „Изгрев“.

„Изказвам искрена благодарност на кмета арх. Анастас Карчев и на общинските съветници, които проявиха разбиране, човещина и съпричастност за разрешаването на този тежък социален проблем“, сподели Росица Христова.

СМ

На снимката: Колата, в която близо година е живяло семейството