Общество
Инструменти
Шрифт

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ провежда в момента акция в Община Свиленград.

Според запознати, служителите на Сотир Цацаров са търсили документи за обществена поръчка за саниране, обявена по времето на бившия кмет Георги Манолов и изпълнена от две дружества. Стойността на поръчката е в размер на над 800 000 лева.

Изпълнителната агенция за одит на европейските средства вече откри нарушение в процедурата, свързана с ограничаване на участниците в конкурса. На Община Свиленград е наложена и финансова корекция. Антикорупционната комисия ще проверява как е допуснато нарушението и дали глобата е платена.

Смята се, че по случая ще бъдат разпитвани бившият кмет Георги Манолов като възложител на поръчката и комисията, изготвила критериите за избор на изпълнител на обществената поръчка, съобщи „24 часа“.

 

На снимките: Служебните автомобили "Шкода" и "Фолксваген", с които служителите на КПКОНПИ пристигнаха в Община Свиленград; Бившият кмет Георги Манолов