18
Вт, Юни
25 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Областният управител на Хасково Минко Ангелов върна за ново разглеждане решението на Общинския съвет в Свиленград, вследствие на което фактически тукашната автогара си остава в центъра на града, където е била десетилетия наред, а не се мести на територията на хипермаркет „Жанет“. На вчерашното си заседание обаче общинските съветници потвърдиха своя акт.

Губернаторът посочва, че в решението липсват фактически основания; не били ясни мотивите за приемането на това решение; проектът за него не бил разискван от комисията по транспорт в общината.

Минко Ангелов подчертава, че Решение № 396 от 27. 01. 2021 г. на ОбС – Свиленград /б. а. - с което автогарата бе преместена в края на града/ е било предмет на съдебно дело. От постановеното по това дело ставало видно, че председателят на Общинският съвет намира това решение за незаконосъобразно и нямало основания за отмяната му.

През този мандат досега областният управител не е връщал наше решение, а те са стотици, явно този път някой му е „подсказал“ да наложи вето, споделиха общински съветници.

„Във върнатото от Ангелов решение ние ясно сме посочили мотивите за отмяна на предишното: липса на целесъобразност на същото – липса на навременност, полезност и стопанска ефективност. Ще му изпратим по-подробни разяснения, щом желае“, заяви пред „Старият мост“ Георги Еленков, новият председател на Общинския съвет.

На последното си заседание общинските съветници разгледа ветото на областния управител, но категорично препотвърдиха решението си, вече с разширени мотиви.

СМ