18
Чет, Юли
34 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Току-що общинските съветници в Свиленград гласуваха да бъде за предсрочно прекратяване на правомощията на председателя на Общински съвет /ОбС/– Свиленград Таня Коларова-Великова. Със 17 "за" и една невалидна бюлетина тя е отстранена от председателското място. Започва избор на нов председател на ОбС.

Искането за импийчмънта бе внесено от д-р Мариян Кръстев, общински съветник от групата на ГЕРБ, която има подавляващо мнозинство в местния парламент. Сред аргументите за исканата смяна са, че Коларова-Великова не подпомагала съветниците в тяхната работа; не предлагала докладни цаписки, ако такива не са били внесени готови от Общинската администрация; от началото на мандата не е показала как контролира изразходването на средствата от бюджета за дейността на ОбС; не е определила график с участието на общински съветници с граждани от Свиленград и населените места и др. За невъзможността да се срещнат с председателя на ОбС имало множество сигнали от граждани. В същото време по регламент председателят трябва да има месечна заетост до 120 часа, се казва в мотивите.

Предстои с тайно гласуване да бъде избран нов председател на Общинския съвет в Свиленград.

Адв. Таня Коларова-Великова от ГЕРБ бе избрана за „пръв между равни“ по време на тържествената сесия на ОбС на 11 ноември 2019 г. Впрочем, тя бе единственият „въздържал се“ преди месец, когато ОбС отмени собственото си решение автобусите да пристигат и тръгват от хипермаркет „Жанет“ . Вследствие на това решение автогарата в Свиленград  си остана в центъра на града, където се намира от построяването й през 1960 г.

. На снимките: 1. Коларова-Великова напуска председателския пост;2. Общинските съветници гласуват процедурата за избор на нов председател

 

 Очаквайте подробности.