24
Сря, Юли
35 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Районен съд в Свиленград осъди двама трафиканти на нелегални имигранти.

30-годишният Н.С. ще лежи 11 месеца в затвора при първоначален „общ“ режим, наложена му е и глоба в размер на 4 800 лв. На съдружника, му 25-годишния Ф.М. , наказанието е 10 месеца лишаване от свобода условно с изпитателен срок от 4 години и глоба в размер на 4 500 лв. Товарният автомобил, с който са извършили престъплението е отнет в полза на държавата.

Двамата подсъдими, български граждани, са признали вината си. Присъдата е по споразумение, одобрено от Районен съд - Свиленград, се казва в съобщение на пресцентъра на Апелативна прокуратура.

Както „Старият мост“ писа, на 4 юни 2021 г. към 23,30 ч. в гр. Любимец полицейски служители от РУ - Свиленград и ОД на МВР-Хасково, извършили проверка на товарен автомобил „Фиат Дукато“, управляван от Н.С. В колата се намирал и Ф.М. Установено било, че в автомобила  пътували 29 мъже, граждани на Иран и Ирак. По-рано, същия ден, чужденците влезли в България от Гърция, в землището на свиленградското село Мезек. Продължили да се движат пеша няколко часа и стигнали гориста местност, където изчакали идването на товарния автомобил,  в който се намирали двамата трафиканти.  Обвиняемите трябвало да ги закарат до гр. София, като за целта щели да получат възнаграждение.

Определението на Районния съд в Свиленград е окончателно.