18
Чет, Апр
26 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Д-р Стойчо Курдов поема Областната дирекция на Агенцията по храните, инж. Михаил Михайлов – Горското в Хасково

Двама свиленградчани са назначени на директорски постове на областно ниво. Заповедите и на двамата са от 20 юли т. г.

Със заповед на изпълнителния директор на БАБХ д-р Стойчо Курдов поема ръководството на Областната дирекция на Агенцията по храните.Той ще заема длъжността временно, до завръщането на титуляра д-р Георги Станков, който бе избран за народен представител в настоящото народно събрание. От три години насам, след спечелен конкурс, Курдов е главен инспектор към Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ в Свиленград. Две години след дипломирането си – до 1991 г., е работил като ветеринарен лекар в с. Студена, след това има 26-годишен стаж като митнически инспектор и началник смяна на МП Капитан Андреево.

Рокада е извършена и в Държавното горско стопанство - Хасково. С постоянна заповед директорският пост е поверен на друг свиленградчанин – инж. Михаил Михайлов, досегашен ръководител на Горското в Свиленград, където още няма назначен нов шеф. Най-вероятно временно ръководството ще поеме заместничката на Михайлов Петя Цветкова. Част от трудовия му път - от 1991 до 2009 г. е преминал в Митница Свиленград, известно време е бил и началник на смяна. Магистър е по горско стопанство, специалност „Ловно и риболовно стопанство“. Михайлов cядa нa cтoлa нa Любoмиp Илиeв, ĸoйтo e пpeнaзнaчeн за зaмecтниĸ-нaчaлниĸ.

Преместването на Михайлов било, за да се подсили дейността на Горското в Хасково, сподели самият той пред „Старият мост“. „Наскоро завършилата проверка в Горско стопанство – Свиленград, показа отлични резултати, финансовият план е преизпълнен и получихме похвали“, подчерта инж. Михайлов.

СМ