22
Пон, Юли
41 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Ръст на инсултите и ухапванията от насекоми и кърлежи отчитат в Бърза помощ през последните две седмици Всеки ден има поне по двама колабирали пациенти заради жегата, съобщиха за „Старият мост“ от Центъра за спешна медицинска помощ в Свиленград.

Преобладават възрастните хора, но не липсват и по-млади. Днес, например, гърч е получило 15-годишно момиче от с. Капитан Андреево, каза дежурният фелдшер.

Често търсят помощ и пациенти с гадене, повръщане и разтройство. Ръст се забелязва и при хипертониците, както и при страдащите от сърдечно-съдови заболявания.

За да се предпазим от жегите, е необходимо да не се излиза навън в най-горещите часове през деня, съветват от Спешното отделение. Вчера при нас дойде жена, брала пъпеши следобед между 14 и 16 часа. Трябва да се пият повече течности.

За щастие, досега пострадали с фатален изход или в тежко състояние е нямало, уточниха от Бърза помощ.

Зачестили са и случаите на ухапвания от кърлежи и насекоми, което не било никак безопасно, особено за алергичните. Средно поне по двама на ден идват в Спешното, без да се е стигало до допълнително лечение в специализирана клиника

. Сред пострадалите през последните дни са и двама строителни работници, паднали от скеле. По-сериозно е на състоянието единия, получил фрактура на едната ръка.