17
Сря, Апр
28 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Делото за кражба срещу 30-годишния Кирчо Анев Кирев бе прекратено. В четвъртък състав на тукашния съд върна случая в прокуратурата за установяване самоличността на подсъдимия. Причината е, че нашенецът е без единен граждански номер, никога не е имал лична карта и каквито и да било документи, които могат да удостоверят самоличността му. На практика според нормативите той не съществува.

За прецедента с Кирчо „Старият мост“ писа през април тази година. 30-годишният мъж знае за себе си, че е роден в Чирпан през 1979 г. Годината, в която се появил на бял свят, му е известна от стария паспорт на майка му Ана, който бил прибран в полицията, когато жената получила новата си лична карта. Коя е точната му рожденна дата никой не знае и не може да каже. Майката е имала издаден акт за раждане на Кирчо, който е първородният й син, но какво е станало с него не се знае.

В съдебната зала Кирчо е представил акт за раждане, издаден в Чирпан през юли тази година. Дали обаче документът е истински не е ясно.

Странно е защо съдия Добринка Кирева не допусна в залата журналисти, въпреки че заседанието бе открито.

В момента нефигуриращият в регистрите на страната мъж живее с майка си, доведения си баща, както и още двама братя и три сестри в ромската махала в кв. „Гарата“. Никога не е ходил на училище. Няма и шофьорска книжка, но това не му е пречило да кара кола. През досегашния си живот не е имал трудов договор. Досега не е имал ядове заради липсата на документи. Проблемът лъснал по време на следствието за извършена от Кирчо кражба. Нашенецът взел от сестра си Мария видео „Акай“ и уредба „Айва“ уж да слуша музика, но после ги продал. Той се признава за виновен и съжалява за извършеното, но как ще бъде осъден не е ясно. В досието на майката в ГРАО се водят две деца, като Кирчо не е сред тях.

СМ