27
Пон, Май
19 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

30 водачи глобени заради предпазни колани

 

Традиционната акция „Децата тръгват на училице! Да ги пазим на пътя!“ ще се проведе от 11 до 30 септември 2009 г., съобщиха от Областната дирекция на полицията в Хасково. През този период служители на полицията ще осъществяват засилен контрол в районите на училищата преди началото и след края на учебните занятия.

Униформените ще следят водачите да спазват стриктно ограниченията на скоростта и предимството на пешеходците на сигнализираните пешеходни пътеки. Те ще регулират движението на МПС, за да осигуряват безопасно движение и пресичане на децата и техните придружители. Засиленото полицейско присъствие в районите на най-рисковите кръстовища край училищата ще продължи през цялата учебна година.

Статистиката показва, че една четвърт от пострадалите при ПТП-та деца са пешеходци и те са главно ученици от начален етап.

Сектор Пътна полиция апелира към водачите на моторни превозни средства на 15 септември да управляват с включени къси светлини и по този начин да покажат своята съпричастност към безопасността на децата.

От 7 до 13 септември пък катаджиите провеждат европейската акция за предпазни колани. Вече са санкционирани около 30 шофьори, каза шефът на КАТ-Свиленград Бончо Бонев. Глобата е в размер на 50 лв.

СМ