Общество
Инструменти
Шрифт

 

57 даула и 50 сари бяха извадени от реката и изгорени

57 винтера и 50 сари извадиха от Марица инспектори от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури/ ИАРА/ и горски стражари при мащабна акция в петък. Операцията по изземването на бракониерските такъми се е провела в участъка на реката между селата Генералово и Капитан Андреево.

С моторна лодка в продължение на 8 часа контрольорите са кръстосвали между двата бряга, увенчавайки усилията си с богат „улов“. Хваната в капаните риба била предимно каракуда. По-късно секвестираните даули и сари бяха изгорени на клада в разсадника на лесничейството в кв. Гебран.

Това е втората голяма акция, която представители на Горското и ИАРА провеждат по река Марица в разстояние само на 1 месец. В края на юли те отарашиха участъка между жп моста и с. Генералово, като конфискуваха 35 даула и 100 сари, за което „Старият мост“ писа.

От началото на година досега сме спипали и унищожили над 120 винтера и 200 сари, заяви Костадин Костадинов, гл. инспектор в ИАРА – Хасково. Заради страх от глоби досега никой от бракониерите не е потърсил такъмите си, макар че цената на 1 даул е над 50 лева.

СМ