12
Пет, Апр
16 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Третокласникът Атанас Тенчев от НУ „Христо Ботев“ в Любимец е класиран на първо място в раздел „Изобразително изкуство“ на Националния ученически конкурс „Възкресение Христово“. Рисунката на 9-годишния художник е оценена от жури с председател доц. Йордан Йорданов.

Конкурсът бе посветен на православния християнски празник Възкресение Христово – Пасха и се проведе с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит , съобщават от Св. Синод на Българската православна църква. Целта е да се стимулират творческите заложби и изяви на деца и ученици, свързани със съкровищницата на християнското изкуство и православната духовност.

Тържественото награждаване на отличените деца и младежи ще се състои на 23 май в столичния храм „Св. Св. Кирил и Методий“. След церемонията се предвижда откриване на изложба на рисунки и фотографии в Енорийския център при храма, както и рецитал с наградените литературни творби.

„Над 1 300 рисунки на деца от цяла България са представени за участие в конкурса, присъдени са само три награди и първото място е за дете от Любимец. Радвам се, че има такива талантливи деца като Наско, с които да работя. Удовлетворена съм, че трудът ни е възнаграден“, сподели Мария Колева, преподавател по рисуване на малкия художник.

СМ