05
Пон, Дек
25 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Базата в Несебър е с обявена начална цена 2 304 000 лв.

След трите производствени предприятия на свиленградските предприемачи Яневи, частен съдия-изпълнител е обявил за продан и хотела на по-малкия брат - Христо Янев, в Несебър.

Обявената начална цена за “Trinity Sea Residence“ е 2 304 000 лв.

С парите от продажбата трябва да се покрие дългът на Янев към Райфайзенбанк. Той е ипотекирал хотела в тази банка за 1,9 млн. лв., но не си е погасявал редовно вноските.

„Тринити“ е истинско бижу в старата част на Несебър. Базата е на първа линия до морето с бистро, лоби бар и рецепция на партерен етаж. Хотелът е в стила на старите сгради в града, като е облицован с камък и дърво, а покривът е с керемиди. Разгънатата застроена площ на имота, обявен за публична продан, е 740 квадратни метра. Хотелът разполага с всички екстри. В кухнята е монтирана централна климатично-отоплителна инсталация Дайкин и бойлер 2000 литра за целия хотел, пише още в съобщението на частния съдия-изпълнител Таня Маджарова

Топ имотът е собственост на фирма “Каратур” ООД от Свиленград. Участие в компанията имат две дружества - "ПТ - Холдинг" АД и “Грийн Холдинг" АД , сочи справка в ДАКСИ. Управляващи в нея са Рашко Кирилов Радомиров, Христо Янев и 22-годишният Нико Станиславов Стойчев.

Както „Старият мост“ подробно писа в миналия брой, братята Бойко и Христо Яневи са изпаднали в тотална задлъжнялост. Освен около 12 млн. лв. на банки, те имат да дават стотици хиляди лева на доставчици на суровини и материали за производството на фирмите им; за услуги, горива и консумативи; не са се разплатили и с работниците си. Неясна остава и съдбата на общинската библиотека, чиято сграда и прилежащ терен в центъра на града Христо Янев закупи срещу задължението да ремонтира за собствена сметка зданието на бившия Общински народен съвет. Миналата година ремонтните дейности бяха стопирани и още миналата година се заговори, че Янев няма пари да завърши започнатото.

СМ