17
Сря, Апр
25 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

През април стартира работата по ремонт на път I-8 от с. Генералово към Свиленград /старият международен път/, съобщиха от Областна администрация – Хасково.

Проектът ще се осъществи по Оперативна програма „Околна среда“. В него е включено укрепването на свлачище и ремонт на пътната отсечка. На този етап са приключили процедурите по избор на изпълнител и надзор и работата по този участък стартира още през месец април.

В същия район, 6 км в посока границата, има друго свлачище, което също още през тази година ще бъде укрепено, а отсечката - ремонтирана. И двете дейности ще бъдат направени по програмата за аварийни региони на АПИ.

На заседание на Областната комисия по пътна безопасност към областния управител на Хасково беше съгласуван и одобрен проект за създаване на кръгово кръстовище между път I-8 – II-89 – пътят за Гърция. Това е кръстовището, което свързва магистралата с пункта Капитан Петко Войвода. Тази година обектът ще се проектира и вече има разговори за финансирането му. Предвижда се там да се направи и осветление, така че този пътен възел да бъде максимално обезопасен.

Предвижда се през тази година да бъдат осветени всички отбивки и пътни възли по продължението на цялата АМ „Марица“ на територията на област Хасково.

През тази година ще се ремонтира и пътят Тополовград-Светлина. Работата по 23- километровия участък ще започне през месец април и ще бъде финансирана от Оперативна програма „Региони в растеж“.