24
Сря, Юли
35 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Тир, микробус и лека кола катастрофираха на магистралата край Свиленград

Всички пътища в общините Свиленград и Любимец са проходими. От 20 ч. снощи с 20 машини, от които 9 собствени и 11 наети от хасковското акционерно дружество „АБ“ почистваха артериите от републиканската пътна мрежа и автомагистрала „Марица“ от натрупалия сняг, съобщи ръководителят на звено към фирмата Васко Василев.

В самия Свиленград работят от вечерта 6 снегорина и една опесъчаваща машина, улиците са почистени, сподели пред „Старият мост“ зам.-кметът Анелия Георгиева. В Любимец всички пътища са почистени – както в общинския център, така и в селата, съобщи зам.-кметът на общината Илия Илиев.

До момента няма сигнали за населени места, останали без ток и вода, достъпът до всички села е осигурен, няма проблеми със снабдяването със стоки. В Противопожарната служба също не са постъпвали сигнали.

Тази сутрин на АМ „Марица е станала катастрофа – заради несъобразена с пътните условия скорост са се сблъскали тир, микробус и лека кола с чужда регистрация. Пострадали са шофьорът на лекия автомобил и спътникът му, които са откарани в болницата в Хасково без опасност за живота. До 13.30 часа тирът и леката кола не бяха изтеглени от платното. Макар и затруднено, движението не бе спряно.

От вчера заради усложнената метеорологична обстановка в Гърция  не се пропускат  товарни автомобили през ГКПП Капитан Петко войвода .  През пункта от месеци се движат само камиони заради пандемията.

СМ