17
Пон, Юни
25 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Петя Колева встъпи в длъжност на 10 август

С нов директор е Дирекция „Социално подпомагане“ (ДСП) в Свиленград. Петя Колева официално встъпи в длъжност на 10 август със заповед на министър Деница Сачева след спечелен конкурс, на който бе единствен кандидат.

Пред „Старият мост“ тя сподели, че приема с отговорност работата. „Надявам се съвместно с колектива да се справим с изпълнението на задачите. Когато се работи в екип, нещата се случват. Ценя професионалните качества на всеки един от служителите и съм убедена, че работата ще върви добре. Благодаря за топлото посрещане и пожелавам на всеки един от екипа здраве и успех“, сподели новият директор.

Петя Колева е родена в Бургас през 1967 г. Тя е свиленградска снаха. Съпругът и Николай Колев е бил зам.-кмет на Общината 2004 – 2007 г. и три мандата общински съветник от листата на НДСВ и РБ в периода 2007 – 2019 г.

Колева е завършила Техническия университет във Варна, специалност „Машинен инженер“. Работила е близо 20 години като митнически инспектор в Свиленград. Известно време е била и началник смяна на МП „Капитан Андреево“. През 2016 г. напуска Митницата и започва собствен бизнес в сферата на услугите.

Новата шефка наследи на длъжността дългогодишния директор на ДСП-Свиленград Росица Христова, която в началото на тази година бе преназначена за главен инспектор в дирекция „Инспекторат“ на АСП.

СМ