Общество
Инструменти
Шрифт

Около 50-ина протестиращи срещу управлението на България внезапно блокираха автомагистрала „Марица“ при 109-ия км на разклона за с. Капитан Андреево преди по-малко от час. Те настояват за оставки на правителството и главния прокурор, развяват национални знамена и скандират „Оставка!“, пеят химна и революционни песни. Събралите се хора са от цялата Хасковска област, постоянно прииждат и нови.

След като спряха движението по двете платна, разпънаха две тенти, спряха движението и не пропускат транспортни средства.Пропуснати бяха само коли, в които имаше възрастни хора и болно дете.

Образуваха се колони от автомобили и тирове в двете посоки. Полицаи охраняват на място протестиращите, болшинството от които са младежи.Първоначално акцията бе предвидено да се проведе утре вечер, но организаторите явно са  действали изненадващо за полицията. На място дойде един от "отровното трио" - адвокатът Николай Хаджигенов.

Протестиращите опъват палатки с намерение да нощуват на магистралата. Очаква се към тях да се присъединят техни съмишленици от цялата страна.

Униформени от МВР са на мястото на събитието, стълкновения с тях няма засега.

Ще бъдем тук, докато правителството не подаде оставка, заяви пред "Старият мост" адв. Хаджигенов, подкрепен от събралите се хора.

Около 23.30 часа  блокадата падна и движението по магистралата бе пуснато. Така след като близо 4 часа междунарадният път бе  затворен, протестиращите казаха, че ще продължат с блокадите на пътища, докато правителството падне.