24
Съб, Фев
22 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Абитуриентите събраха 2 385 лева в кампанията „С тениски на бала“

С трогателно тържество в училищния двор на 24 юни ръководството и учителският колектив на СУ „Д-р Петър Берон“ изпратиха „Kоронавипуск 2020“. Въпреки че ритуалът премина при ограничен брой присъстващи, моментът не бе лишен от емоции.

В условията на извънредна епидемична обстановка всички предпазни мерки бяха взети, като учениците стояха на препоръчителната дистанция един от друг. Сближиха се единствено при прощаването си с любимите учители, но нямаше как да бъде по друг начин, след като емоциите надделяха.

Тържеството започна с посрещане на знамето на училището. Директорът на СУ „Д-р Петър Берон“ Мариян Боянов поздрави абитуриентите, учителите и родителите, благодари за усилията, които всички са положили през изминалите години и пожела „На добър час!“ на младите хора. След това връчи дипломите за успешно завършено средно образование. При даване на свидетелствата Боянов символично поставяше на главата на зрелостниците корона.

Абитуриентите от СУ „Д-р Петър Берон“ за поредна година се включиха в благотворителната кампания „С тениски на бала“. Зрелостниците се отказаха от скъпите си тоалети и решиха да отидат на изпращането си в училище с тениски. Успяха да съберат 2 385 лева, като сумата ще бъде дарена на служител на училището, чието дете има здравословни проблеми.

Балната вечер на бероновци ще е на 25 юни в ресторант „Хестея“. Децата са поели цялата организация сами. Те са изненадали преподавателите си с виртуална покана да се включат в празненството.

СМ