01
Пет, Мар
27 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Само за два дни – на 31 март и 1 април, в Свиленград служителите на МВР са издали 33 акта на граждани, които са нарушили забраната за струпване на хора заради опасността от разпространение на коронавирус, съобщиха от полицията. Законоустановената санкция в такива случаи е 5 000 лева.

Над 90 на сто от нарушителите са международни шофьори, които се събират на групички, докато чакат на дългата опашка от тирове да преминат границата. Това е една от причините Свиленград да е своеобразен рекордьор в цялата Хасковска област в статистиката на санкционираните за неспазване на противоепидемичните мерки.

Общо 25 акта и 13 предупредителни протоколи са съставени на 31 март за цялата област от служители на ОДМВР Хасково, свързани със забраната за струпване на хора. Те са наложени след осъществен контрол на полицаите във връзка с разпоредените мерки на министъра на здравеопазването за противодействие разпространението на инфекциозното заболяване  Covit-19, съобщиха от пресцентъра на полицията. Най-много нарушения екипите са констатирани в Свиленград – 12, 8 – в Харманли и 5 в Димитровград. В Тополовград и Ивайловград са издадени съответно 2 и 11 предупредителни протоколи. На 1 април полицаите от РПУ – Свиленград са съставили 21 акта. Проверките са по паркове, междублокови пространства, детски площадки и пешеходни зони и ще продължават.

СМ .