17
Пон, Юни
25 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Всички общински съветници на ГЕРБ – Свиленград се включиха в кампанията

31 са досега записалите се доброволци да помагат на нуждаещи се в борбата с коронавируса в Свиленград. Сред тях са всички 16 общински съветници от ГЕРБ.

Акцията по набиране на доброволци стартира на 20 март и продължава. На сайта на Общинската администрация са публикувани денонощни телефони - 0379/ 7 43 65 и 0379/ 7 19 05, на които всеки желаещ може да се запише, като подаде име, телефон за връзка и възраст.

От Община Любимец също подеха кампания за набиране на доброволци, като там досега са се записали четирима души. Желаещите да се включат в инициативата могат да сторят това на електронната поща Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или на телефон: 03751/8907 от 09.00 до 16.00 часа. Важно е да се посочат три имена, професионални умения и телефон за връзка.

Доброволците ще бъдат потърсени при възникнала необходимост, пише в публикуваните съобщения на Общинските администрации. Те ще участват в подпомагането на самотни възрастни или трудноподвижни хора по време на извънредното положение и необходимата социална изолация на най-уязвимите групи от населението. Ще бъдат включени в екипите за закупуване и доставяне на продукти и лекарства на нуждаещите се, както и в други помощни мероприятия, ако се наложи. Важно е да се знае, че те няма да закупуват необходимите неща със собствени парични средства.

Диляна ЦВЕТКОВА