17
Сря, Апр
28 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Действията по издирването са под наблюдението на Районна прокуратура – Свиленград

Братче на  5г. и сестриче на  4г. са се изгубили вчера, след като тръгнали към сметището, намиращо се между с.Георги Добрево и Любимец. Те живеели с родителите си в къща в с. Георги Добрево. Децата били придружавани от по-големия си брат на 11 г. Докато тършували на сметището, децата се гонили и се загубили в близката гориста местност.

Сигнал за изчезването им подал 16-годишен техен роднина. През това време майката на децата, която полагала грижи за тях, заедно с бащата, били в с. Момково, а 11-годишният брат се прибрал в селото, след като не успял да ги открие. Незабавно е създадена организация по установяването и издирването на децата, в която са участвали всички полицейски служители от Свиленград и Любимец, пожарникари и полицаи от ГПУ-Свиленград.

Издирването е продължило цяла нощ с помощта на две служебни кучета и преносима термовизионна камера Тази сутрин около 8 часа децата са намерени в гориста местност в любимецкото с. Ерусалимово във видимо добро здравословно състояние. Днес те ще бъдат обстойно прегледани в местната болница.

За случая ще бъдат уведомени социалните служби. В РУ на МВР - Свиленград, е образувано бързо производство по чл.182 ал.1 от НК- срещу родител, оставил малолетните си деца без надзор и достатъчно грижи, и с това създал опасност за тяхното физическо развитие, съобщиха от Областната дирекция на МВР.