22
Пон, Юли
41 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Най-малкият читател е двегодишният Костадин Мандев

Награди „Читател на годината '2019“ връчиха днес в Детския отдел на Общинската библиотека в Свиленград. След известно прекъсване отличията се връчват за пръв път в най-новата история на съвременното информационно, образователно и културно-просветно средище в общината.

Малките свиленградчанчета четат, и то активно, сподели пред „Старият мост“ Дарина Костадинова, ст. експерт в библиотеката. От близо хиляда регистрирани читатели през 2019 година, 45% са деца до 14 годишна възраст, подчерта тя. Тази година читателите до 14-годишна възраст са нараснали с 22 на сто в сравнение с миналата, каза още Костадинова.

Голямо е желанието на библиотеката да задържи интереса на децата към книгите и четенето, което на този етап се реализира основно чрез набавяне на актуални заглавия. В резултат на това наше желание е и награждаването на най-четящите ни читатели в Детски отдел. Номинациите „Читател на годината – 2019” са разделени в четири групи: 1-ва възрастова група са деца от 6 до 8 години 2-а възрастова група са деца от 9 до 11 години 3-та възрастова група са от 12 до 14 години Предвидена е една специална награда – за най-малък читател. Всички наградени получават грамота „Читател на годината”и книга.

Най-четящите деца през 2019 г. в библиотеката са:

1-ва група:

1. Никола Филипов Николов

2. Димитър Христов Пашов

3. Кристиан Димитров Георгиев

2-а група:

1. Весела Веселинова Коларова

2. Даная Георгиева Къналиева

3. Никол Юлиянова Узунова

3-та група:

1. Ирен Веселинова Коларова

2. Таня Веселинова Демирева

3. Никол Иванова Колева

В категорията „Най-малък читател” награди получават Костадин Мандев – 2 г. и Стефания Ламбова – 3 г. С най-много прочетени книги е Никола Филипов Николов – 56 заети книги през 2019 г.

Снимки:

1. Наградените най-активни малки читатели

2. Най-малкият читател – 2-годишният Костадин Мандев

3. Никола Николов – с най-много прочетени книги през 2019 г.