18
Вт, Юни
25 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

 На 18 декември, точно 75 години след откриването на гимназията в Любимец, учители, ученици и общественост, отбелязаха достойния юбилей. Тържеството по случай годишнината на СУ „Желязко Терпешев“ се състоя в салона на читалището, където специални гости бяха народният представител д-р Георги Станков, кметът инж. Анастас Анастасов, началникат на РИО в Хяасково Христина Боева.

Началото на празничната програма бе дадено от директора на училището Мария Станкова, която поздрави своите колеги и всички присъстващи с достойния юбилей. Поздрав към колектива на учебното заведение поднесоха кметът Анастас Анастасов и Христина Боева.

„Седемдесет и пет години са миг от вечността, но когато имат реални измерения в битието и съзнанието на хората от Любимец, те се превръщат в история. Време, през което поколения учители и ученици продължават да градят училището с устрем и полет на вдъхновението, със свободна воля и творчество, като свой роден дом.“, бе част от поздрава на кмета. Той подари на училището мултифункционално копирно устройство с голям капацитет на работа, което ще бъде в помощ за учебния процес.

По време на официалната церемония, Анастасов бе удостоен с почетен плакет, с който е обявен за Кмет на годината за 2019 година. Високото отличие му се присъжда от Синдиката на българските учители и е за добри взаимоотношения и ползотворно сътрудничество между двете институции. Плакетът бе връчен от Атанас Атанасов – учител по математика и ръководител на училищния синдикат в града.

Плакет за добър и отговорен ръководител на СУ „Ж. Терпешев“ получи и Мария Станкова. Отличието бе връчено от Христина Боева, която сподели пред публиката, че вече 19 години г-жа Станкова доказва, че професионално и разумно управлява най-голямото училище в Любимец.