22
Пон, Юли
41 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Свиленградчанинът Петър Шидеров се оплака в редакцията на в. „Старият мост“ заради наложена му глоба за неправилно паркиране. Според него санкцията е неправомерна, тъй като бил спрял микробусът си на обозначено за това място.

Мъжът предостави и снимки за доказателство. На фотосите действително се вижда, че бусът на Шидеров е спрян на оградено за това място. И друг път съм паркирал там, но досега никога не са ми съставяли фиш, разказва свиленградчанинът. На документа пише, че собственикът на микробуса се санкционира с 50 лева, защото е спрял на по-малко от 5 метра от кръстовище.

„Ако съм в нарушение, защо паякът не ме вдигна. Не съм за 50-те лева. Тук става въпрос за принципи. Ще си търся правата докрай, защото съм прав. Ходих и в Полицията, където ми заявиха, че щом има начертано паркомясто, не могат да ми съставят фиш. Обещаха, че ще проверят случая, но вече повече от седмица никой не е дошъл. Аз продължавам да си държа буса там, защото има обособено място“, каза още Шидеров. Диляна ЦВЕТКОВА