28
Вт, Май
17 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Свиленградчанката Златимира Костадинова влезе в ТОП 10 на конкурса за красота „Мис България 2019“. Нашето момиче се класира в челната десетка с перфектните си мерки - 95/ 60/ 93; 50 кг и 1,74 см; красивото си излъчване и високия си интелект.

Престижната надпревара се проведе на 21 ноември в „Рейнбоу Плаза“ в София. В нея се включиха 21 красавици от цяла България. Събитието премина в три кръга – дефиле с облекла на бутик „Reserve“, дефиле по бански на марката „Dellfina“ и дефиле с официални тоалети на големия български дизайнер Христо Чучев. Чрез специално направена групова хореография участничките в конкурса успяха да привлекат вниманието на публиката към екологичен проблем № 1 на планетата – глобалното замърсяване. Това бе и тазгодишната кауза на конкурса - „Грийн Планет“ (зелена планета). Водещи на бляскавата церемония бяха очарователните Боряна Баташова и Теодор Тодоров – Тео.

Подготовката ни за голямата сцена беше в „Гранд хотел Банско“, като тренирахме от сутрин до вечер с много добър хореограф, сподели Златимира пред „Старият мост“. По думите ѝ тренировките били по 12 часа на ден и психически и физически било много трудно. Имало момичета, които се отказали. Златимира не успя да се въздържи от коментар, че победителката Радинела Чушева не заслужавала короната за първото място. „За мен е абсурдно момиче със силикон в гърдите и устните, както и операция на носа да е победителката. Според мен Мис Пловдив трябваше да спечели конкурса. Беше с перфектни мерки и без нито една пластична операция“, мотивира се свиленградчанката. Според нея това, което не ѝ достигнало да се класира на по-предна позиция в конкурса било липсата на самоувереност.

Златимира Костадинова е на 21 години. Родена е в Свиленград. В първи клас учи в СУ „Д-р Петър Берон“, но на 8-годишна възраст се мести със семейството си в Стара Загора. Баща ѝ Васил Костадинов е от Свиленград, а майка ѝ Ростислава - от Харманли. Средното си образование Златимира завършва в езиковата гимназия в Стара Загора с английски и френски език. В момента е студентка „Хуманна медицина“ в медицинския факултет на Тракийския университет. Право да представя Свиленград в конкурса „Мис България“ Златимира печели на областния конкурс в Хасково. Никога досега не се е занимавала професионално с мода. Не крие желанието си обаче това да се случи в бъдеще.

Диляна ЦВЕТКОВА