19
Нед, Май
24 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Общинската администрация работи като добре смазан механизъм, кадрови промени не са наложителни

- Г-н Карчев, очаквахте ли да спечелите още на първия тур?

- Да, това го очаквах, за това работихме. Изненадан съм обаче от огромната разлика между мен и следващия кандидат. Преднината ми е над 50%, с над 5 пъти повече гласове. Тук е моментът да благодаря на свиленградчани за огромната подкрепа. Осъзнавам, че това е голяма отговорност и сега съм по-мотивиран от всякога да работя за нашата община.

- На какво се дължи успехът Ви, според Вас?

- На съвкупност от фактори, но най-вече на всички, които повярваха в мен. Аз водих изключително открита кампания. Излязох пред съгражданите ни такъв, какъвто съм, и нито за миг не съм се опитвал да се представям за някой друг. Свиленград е малък град, всички се познаваме и фалшивото веднага проличава. Хората успяха да оценят тази моя откритост и да направят разликата с останалите кандидати. Още повече, че докато бях главен архитект, вратата ми винаги беше отворена за граждани и всеки, който е имал нужда от моята помощ, е успял да ме прецени и като професионалист, и като човек. Тук е моментът да благодаря и на ПП ГЕРБ за голямата подкрепа.

- Смятате ли да правите кадрови и структурни промени в Общинската администрация?

- Изборите може да са вече в миналото, но аз оставам верен на думите си. Общинската администрация е екип от доказали се професионалисти със специфичен опит и всички те работят като добре смазан механизъм. Един професионалист се създава с години и намирам за доста лекомислено решение от гледна точка на функционирането на администрацията да се правят кадрови промени, когато те не са наложителни.

- Кои са най-важните неща, с които ще се захванете?

- От първостепенна важност е да подготвим бюджета на общината за следващата година. Също така много бързо трябва да се проведе редовна сесия на ОбС, на която да се разгледа финансирането на проекти, по които е започната работа. Има и текущи въпроси, част от които излязоха като проблеми по време на предизборната кампания и чието разрешаване е предмет на бързи стъпки.

- На практика ще управлявате без опозиция в местния парламент. Няма ли да ви бъде скучно?

- Мисля, че задачата на общинските съветници не е да забавляват кмета, а да работим всички заедно за просперитета на нашата община. Тази еднородност в състава му ще подпомогне взимането на всички важни решения, засягащи настоящето и бъдещето на Свиленград. Сега ще се действа още по-бързо и в пълен синхрон и няма да се наблюдават напреженията, забавянията и саботажите, на които станахме свидетели при предишния Общински съвет.

- Досегашният кмет Георги Манолов изрази пълната си подкрепа за Вас на изборите. Смятате ли да следвате неговия управленски модел, или ще въведете собствен стил на работа?

- Когато разговаряхме преди изборите, ми зададохте подобен въпрос и още тогава казах, че винаги ще съм благодарен на инж. Манолов за всичко, което съм научил от него и в професионален, и в житейски план. Разбира се, че установени и добре работещи практики ще ги следваме и ще заимствам от опита и мъдростта на г-н Манолов. Но не съм променил виждането си, че всички хора са различни и в този смисъл намирам за логично и правилно да създам свой собствен стил на работа.

Интервюто взе: Николай КОЛЕВ