15
Съб, Юни
31 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Общината вдигна двойно наемите на търговците, предлагащи забавление за децата. От доста години насам за пръв път ще има и цирк

4 лева струва порция курбан на свиленградския есенен панаир. Който иска пък да преглътне мезето със студена биричка, ще трябва да се бръкне 2 лева.

Мекиците се пласират за левче. Прави впечатление, че цената им е двойно по-скъпа в сравнение с тази на панаира в Любимец в края на август, когато вървяха по 0,50 лева. Продавачите се „изтърваха“, че стойността им е по-висока, тъй като Свиленград бил митничарски град и жителите му имали повече пари от любимчани. Памук-шекерът е колкото и лани – 2 лв. Забавленията за децата започват от 3 лева, но повечето са по 5 лева.

Прави впечатление, че курбанджийниците са едва две. Друг път по 6 – 7 заведения са опъвали палатките си тук. От доста години насам за пръв път ще има и цирк. Шапитото си на панаира ще опъне „Феникс“. Представленията ще са на 21 и 22 септември от 17:00 ч. Цените на билетите за сектор са по 12 и 15лв., а за ложа - 15 и 17лв. Специална промоция има за всички малчугани от 2 до 6-годишна възраст, които ще гледат представлението с 50% намаление от цената на детския билет.

Иначе, около 100 фирми от цялата страна въртят алъш-вериш на панаира. Основната част от тях – 58, предлагат промишлени стоки, а 22 търгуват с различни захарни изделия. Атракция за малчуганите осигуряват 14 фирми.

Общината вдигна двойно наемите на търговците, предлагащи забавления на малчуганите. Това споделиха самите те пред „Старият мост“. Повишение не бе правено от няколко години насам. За стрелбища, люлки и атракции вече се дължат по 1,20 лева на линеен метър дневно, а не както беше досега – по 0,60 лева. Останалите наеми не са повишени. За продажба на стоки търговците ще плащат по 4,50 лева на кв. метър на ден. Мястото за скара – бира или курбанджийница струва 600 лева за седмица.

 

Диляна ЦВЕТКОВА