14
Пет, Юни
30 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

2035 лв. събраха граждани. От ГЕРБ платиха осигуровките и поеха изхранването на семейството

2035 лв. събраха само за седмица благородни свиленградчани за операция на тежко пострадалия от глутница кучета по Коледа 61-годишен Димитър Топалов от тукашния квартал Гарата.

Операцията вече е извършена от д-р Петков в Хасково и Топалов е транспортиран от областния град и си е вече вкъщи. Човекът беше повален от псетата и счупил крака си на три места. Две седмици лежа у дома с адски болки. Още на 7 януари след първата публикация на „Старият мост“ от ГЕРБ – Свиленград в лицето на д-р Мариян Кръстев, председател на общинската организация и Мартин Айвазов, общински съветник, веднага са посетили дома на мъжа и видели в каква нищета живее семейството.

Решили на първо време да се погрижат за изхранването и сега два пъти дневно - в 11 и 16 ч., се носят по три порции. Обикновено това са супи, готвено, кисело мляко, безалкохолни напитки, хляб. Това ще продължи, докато хората се посъвземат, но най-малкото до 15 февруари. Отделно от ГЕРБ пък са внесли чрез Социални грижи здравните осигуровки на Димитър за три години назад в размер на около 760 лв., тъй като не е бил осигурен. Хората на Бойко Борисов бързали, за да не се губи време, понеже човекът можеше да остане инвалид. Чрез Христова те са дали дума на лекаря, извършил операцията, че ще заплатят и консумативите. Срещнали се и с директора на Социални помощи Росица Христова. До 15 февруари ние също ще отпуснем пари – 375 лв., колкото е по закон, каза тя. От своя страна Христова и началникът на Бърза помощ др. Петров в Свиленград спешно са осигурили линейка, с която Топалов е откаран в Хасково. Той вече е прибран тук с кола на социалната служба, каза Христова.

Инициаторът по събирането на средства от гражданите Галя Динева, поставила кутии за набиране на средства, пък писа в социална мрежа: „Искам да ви кажа,че Димитър Топалов от кв.”Гарата”,който беше нахапан от кучета по Коледа, вече е опериран! Операцията е минала успешно, 5 дни ще престои в болницата в Хасково! Отворихме кутиите! Честно казано, бяхме доста притеснени относно сумата, но за пореден път доказахте колко сме силни заедно и най-вече човечни! Това значи толкова много и е най-висшата форма на добрина - да помогнеш на някой в беда! Сумата е 2035лв! Поклон за всички вас, които помогнахте! Благодарение на вас човекът отново ще ходи!

Осигуровките му на стойност 760 лв. са били заплатени от политическа партия, която също така е осигурила семейството да получава обяд и вечеря! - пише Динева. Днес ще бъде заплатена операцията! Благодарение на Социални грижи беше дадена отсрочка за плащането! За момента останалата част от сумата е в касата на Социални грижи! Мислим след това тази сума да отиде за лекари, възстановяване,рехабилитация и т.н!“

За извършените дотук разходи Галя е приложила фактури във Фейсбук.

От събраната сума са заплатени вече и 162 лв. за лекарства и инжекции.

СМ

На снимките:

Димитър Топалов

Общинският съветник от ГЕРБ Мартин Айвазов лично доставя храна на бедното семейство