17
Сря, Апр
26 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Станалото вече историческо дело срещу петима служители от жп гара Свиленград за крадени плазми отново, за пореден път, е отложено. Новото заседание е насрочено чак за 25 септември в Окръжен съд – Хасково, след като първоначално определената дата бе 24 юли.

Причината за отлагането е, че един от обвиняемите бил нередовно призован. Той бил тираджия и пътувал, поради което не могъл да се яви в съдебната зала. Както „Старият мост“ вече писа, до възобновяването на процеса се стигна след кончината на съдия Елена Тодорова. Тя оправда обвиняемите през октомври 2017 г., но не е написала мотиви към решението си и не е направила протокол. Това означава, според юристи, че трябва да бъде прогласена нищожността на присъдата и тя да бъде обезсилена, тъй като присъда без мотиви не може да има.

Обвинените в кражба на 53 плазмени телевизора на обща стойност над 47 хил. лв. от влак на жп гара Свиленград служители за пореден път миналата година бяха оправдани от съда. Прокурорът по делото Милена Славова протестира присъдата пред Хасковския окръжен съд и заседанието бе насрочено за 24 юли. Славова поиска в съдебната зала по 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок за обвиняемите, но съдът, председателстван от Елена Тодорова, не прие това искане.

СМ