17
Сря, Апр
28 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Тир с 23-ма нелегални – афганистанци и пакистанци, заловиха полицаи в района на любимецкото село Малко Градище. Камионът бил спрян за проверка от патрул на пътя, след което е бил откаран на рентген. Тогава станало ясно, че в майсторски изработен тайник с височина 50 см, на тавана, са натъпкани буквално като сардели хората, които са само мъже.

Това бе оповестено на специална пресконференция днес от 10 ч. на ГКПП "Капитан Петко войвода". Подробностите бяха съобщени в изявления на главен комисар Светлан Кичиков, директор на Главна дирекция „Гранична полиция“, и Мария Кирилова, вр. и. д. районен прокурор в Свиленград. Чужденците са влезли в Гърция от Турция, преминали са пеша българо- гръцката граница в района на  Ивайловград. На наша територия са били натоварени на тира. Твърдели, че са платили по 1 600 евро на човек на турски каналджия и искали да отидат във Франция..

Задържан първоначално за 24 часа  е шофьорът на камиона – 59 годишен, от Хасково. Той е криминално проявен, осъждан за кражби, даже в момента има висящо дело за контрабанда, съобщи прокурор Кирилова, която е наблюдаващ процесуално-следствените действия. Арестуван е и още един човек също от хасково  за помагачество. Днес ще им бъде наложена 72 часова мярка задържене под стража. Разпитите продължават. От началото на годината досега 220 опита за нелегално пресичане на границата в нашия район, от които 140 сме предотвратили, а 80 лица са задържани, изнесоха данни на пресконференцията.

СМ