22
Сря, Май
21 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

След точно 64 дни в следствения арест свиленградчанинът Благовест Минков излезе на свобода и вече е вкъщи. Специализираният съд пусна нашенеца, срещу когото бе повдигнато обвинение като ръководител на организирана престъпна група, създадена с користна цел да извършва трафик на хора.

Прокуратурата не протестира решението на магистратите. Както „Старият мост“ пръв писа, Минков бе задържан през декември м. г. при мащабна акция на ГДБОП. Операцията била проведена под наблюдението на Специализираната прокуратура Първоначално по случая бяха арестувани 10 души, но само на четирима от задържаните са повдигнати обвинения.

„В хода на разследването е установено, че на 27 юли 2017 г. ръководителят на групата и другите трима, в съучастие с още едно лице, са организирали и осъществили превеждане на чужди граждани от Турция през нашата граница. Това се е случило в землището на с. Труд, когато са били преведени 44 иракски граждани,четиринадесет от които ненавършили 16 г. За това престъпление е било образувано досъдебно производство от Районна прокуратура – Пловдив, което е присъединено към разследването на Специализираната прокуратура", обявиха официално разследващите ден след акцията.

СМ