23
Вт, Юли
35 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Силвия Георгиева пое ръководството на най-голямата неправителствена организация в България след спечелен конкурс

Свиленградчанката Силвия Георгиева е новият изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Тя встъпи в длъжност от 1 януари 2018 г., след като бе избрана с конкурс през декември 2017 г., и замени на поста Гинка Чавдарова.

До момента Силвия Георгиева бе управител на търговското дружество „Актив" на НСОРБ. Нашенката се е състезавала на конкурса с още трима кандидати. Управителният съвет я е избрал с пълно единодушие. Мандатът й ще е 4-годишен. Сред приоритетите й са реално въвеждане на електронните услуги в общините и новата методика за изчисляване на такса битови отпадъци. Георгиева иска да работи за развитието на модерни общини, със сигурна, чиста и зелена среда, силна местна икономика и социално справедливи общности, където всеки човек има значение.

Силвия Георгиева е завършила Софийския университет „Свети Климент Охридски" със специалности „Политически науки" и „Европейска публична администрация", с профил „Местна власт и управление". Тя има следдипломна квалификация „Лидерство и местна демокрация" от Централноевропейския университет в Будапеща, както и специализации по управление на проекти с европейско финансиране от България, Белгия и Гърция. Георгиева има над 15 годишен опит в местното самоуправление - като общински съветник в мандат 2003 – 2007 г. и управител на НСОРБ - Актив ЕООД (консултантска фирма на НСОРБ) от създаването й през 2006 г. досега. Притежава и петгодишен опит в управление на неправителствена организация като изпълнителен директор на Фондация „Свиленград 2000". На 43 години е, омъжена, с едно дете. Съпругът й Георги Георгиев бе директор на ДСК в Свиленград.

СМ