19
Сря, Юни
27 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Богата слука споходи оряховските ловци през втория за сезона излет за едър дивеч. В неделя жертва на точния им мерник паднаха два едри глигана – първият с внушителните 230 кг, а втория – 165 кг.

Огромният екземпляр от 230 кила бе гръмнат от Румен Дойчев. 45-годишният полицейски служител в миграционния център в Любимец, въоръжен с болтова карабина „Браунинг“, чакал на пусия в местността „Коджа Орман“, когато погнатият глиган изкочил на 30-ина метра от него. Един изстрел точно в сърцето тръшнал на място дивия звяр. Внушително е не само теглото, впечатляващи са и бивните му, дълги цели 23 сантиметра. Толкова едро животно не сме удряли поне от 10 години насам, казаха авджии от дружинката.

Вторият нерез от 165 кг паднал жертва след точна стрелба на Атанас Чоков. Три изстрела с автомат „Калашников“ били необходими на ловеца-земеделски производител, за да повали бягащото прасе. След края на ловния ден убитите глигани били пренесени в стопанския двор в Оряхово, където ги сложили на кантара, за да установят точното им тегло. Това са реалните им килограми, не сме „надписали“ нито кило, твърдят авджиите. През миналия сезон ловците от дружинката в Оряхово ударили 16 диви прасета, като се надяват този да са повече.

СМ