30
Чет, Май
17 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

5 772, 73 лв. бе сумата в благотворителните кутии

С всеобщи усилия учениците от свиленградското ОУ „Иван Вазов“, техните родители и учители успяха само за ден да съберат необходимата за петокласника Пламен Сарандиев сума. Средствата в края на благотворителната кампания бяха 5 772,73 лв.

Както вече писахме, преподавателите от школото се отказаха от традиционните за първия учебен ден букети в името на каузата „Подари детска усмивка вместо цвете“. Те единодушно решиха, че вместо родителите да дават пари за букети, парите да бъдат дарени в помощ на 11-годишния Пламен Сарандиев. Момчето е приковано в инвалидна количка, откакто се помни. Тази година то е петокласник и класната му стая е на втория етаж. Необходимо бе да се закупи приспособление, което се прикрепя към инвалидната количка и ще помогне на Пламен да се предвижва свободно по стълбищата и новите стаи, за да се чувства пълноценен ученик. 2 800 лева от събраната сума са за съоръжението, а останалите средства ще отидат за процедури по лечението на момчето. На 20 септември Пламен за пръв път пробва катерача в училище и бе изключително доволен, че отново се среща със съучениците си.

Той се обърна с молба към „Старият мост“ да публикуваме благодарността му към всички учатници в кампанията. Ето какво сподели петокласникът:

„От край време народът е казал: „Който се учи, той ще сполучи“. Аз имам огромното желание да продължа образованието си, но, ако не бе добрата постъпка на учителите от ОУ „Иван Вазов“, които се отказаха от букетите си за 15 септември в името на моята кауза, и усилията, които положи директорката Ася Райкова, достъпът ми до образование щеше да е невъзможен. Благодаря Ви за това, че носите в себе си толкова добри сърца и за Вас професията учител е не само работа, а призвание! Искам да благодаря и на всички ученици от ОУ „Иван Вазов“ и техните родители за помощта, която ми оказаха. Само за ден успяха да съберат сумата от 5 772, 73 лв. С част от парите ми бе закупено приспособление, прикрепящо се към инвалидната ми количка, за да мога да се качвам до втория етаж в училище и имам достъп до класните стаи. Благодаря на всички за оказаната ми подкрепа! Няма по-голям дар за едно дете от този, който възрастните му поднасят – възможност да сбъдне мечтите си. Благодаря Ви, че ме карате да вярвам, че доброто върши чудеса. Вашият жест е очарователно красив и аз никога няма да го забравя!“

Диляна ЦВЕТКОВА