23
Вт, Юли
36 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Компютърният специалист Свилен Господинов от Свиленград направи прогресираща стартъп фирма в Лондон. Синът на тукашния диригент Кирил Търпов вече 3 месеца е първи в класацията за модерна класика за Виена

Двама млади мъже, свързани със Свиленград, успешно се реализират със своя талант и амбиция в Европа. Областите им на професионални занимания са много различни, но ги обединява едно – креативността, трудолюбието и вътрешната потребност да създаваш.

Специалистът по компютърни науки Свилен Господинов е технологичен директор на стартъп фирмата „Heresy“ в Лондон. В съдружие с друг българин – Димитър Станимиров, създават предприятието като иновативна алтернатива на традиционния метод на управление на търговския процес. В основата е неортодоксалният подход на компанията към управлението и мотивацията на търговски екипи. Фирмата развива софтуер, с който търговските посредници могат да отмерват точно колко стъпки им остават до спечелването на нов клиент. Революционното в „Heresy“, и отличаващото я от конкурентните CRM системи, e вярването, че бизнесът може да постига по-добри резултати, ако стимулира сътрудничеството между членовете на търговските екипи. Впрочем, като пояснение за незапознатите, тези, които са отдадени на идеята за стартъп, го определят като култура и манталитет на иновации на съществуващи идеи за решаване на определени потребности.

24-годишният Ангел Кирилов Търпов пък печели признание в областта на културата. Той е син на диригента Кирил Търпов, отдал много години за музикалното израстване на свиленградчани, създал школата по изкуства „Знаме на мира“ и в момента отново възраждащ хоровото изкуство тук.

Ангел живее в момента във Виена и учи в музикалната академия там. Свири на чело и композира. В. „Старият мост“ смята за своя мисия да популяризира успехите на млади хора от региона, които реализират способностите си по света и са ценени. Преди известно време писахме за друг свиленградчанин – финансиста Деян Михов, чиито картини пък му спечелиха признанието в арт средите в Лондон и Лос Анджелис.

Интервюта със Свилен Господинов и Ангел Търпов в този брой на вестника.

СМ