18
Чет, Юли
34 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Хасковският окръжен съд прекрати делото за корупция срещу петима служители на областния отдел "Автомобилна администрация" и върна обвинителния акт на прокуратурата.

"Трябва да се отстранят допуснати процесуални нарушения по смисъла на НПК, изразяващи се в неясно формулирано обвинение, множество противоречия в описанието на обстоятелствата относно деянията на отделните обвиняеми, взаимно изключващи се твърдения, както и неяснота в изложените факти. Това води до несъответствия между обстоятелствената и диспозитивната част на обвинителния акт", пише в мотивите на Темида.

В края на миналия месец Хасковската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу петима инспектори от областния отдел „Автомобилна администрация”. Според разследването Даниел Христов (37 г.), Вихър Василев (45 г.), Димитър Михайлов (27 г.), Георги Василев (40 г.) и Константин Въжарски (53 г.) поискали и получили подкуп от турски шофьори на камиони и техен румънски колега през 2015 г. Всичко това се случвало на магистрала „Марица” в района на Свиленград.