14
Нед, Юли
17 Нови статии

Общество
Инструменти
Шрифт

Към обяд на граничния пункт „Капитан Андреево” блокада няма. Засилено е обаче полицейското присъствие, на място има и екипи на жандармерията, тъй като протестът продължава, макар и движението да не е спряно.

След вчерашните блокади сутринта на пункта бяха около 40 души. Чакат се още обаче хора от цялата страна. Допуска се по-късно днес те отново да опитат да блокират пътя. Въпреки че са част от протеста, хората не оправдават обидите и грубото отношение идващите от Турция, в каквото прерасна вчерашната блокада.

В момента протестиращите, чийто брой е около 150, са заели позиция в триъгълника между платната за тирове и леки коли на пункта. Движението по трасето е нормално.

През нощта по сметки на протестиращите в страната ни са влезли около 50 автобуса. Не е ясно обаче дали те са пътували само за България, тъй като в момента и много румънски туристи се прибират от почивка в Турция. Снощи на ГКПП Капитан Андреево е пристигнал бившият лидер на феновете на ЦСКА Димитър Ангелов – Дучето с малка агитка.